Ylös

Hae Pogosta-etikettisi, sukseen tai pulloon

Hermannin Viinitila Ilomantsissa on paitsi Suomen vanhin viinitila myös pioneeri kuohuviinimarkkinoilla. Pogostan Hiihdon viikonloppuna asiakkaat saavat ostamaansa pulloon numeroidun Pogostan Hiihto -etiketin. Joku liimaa etiketin suksiinsa. 

Hermannin Viinitilan taustalla on kolmen yrittäjän joukko. Timo Kettunen, Harri Turunen ja Arto Liimatta perustivat tilan jo vuonna 1989. Alkoholilain muutos 1995 salli myös marjaviinien myymisen omalta tilalta. Siitä lähtien yrityksen toiminta on kasvanut voimakkaasti.  

”Kuohuviinien käyttö on lisääntynyt. Niitä käytetään ympäri vuoden ja ruokajuomanakin läpi aterian. Asiakkaita käy pääkaupunkiseudulta asti ostamassa laatikoittain kuohuviiniä, samaan tyyliin kuin eurooppalaisilla viinitiloilla. Kuohuviinit, varsinkin Kulda Hibbu, ovat pidettyjä lahjoja vaikka räätälöidyllä etiketillä”, Harri Turunen sanoo.    


Pogostan Hiihtäjille mehut ja etiketit

Hermanni toimittaa Pogostan Hiihdon osallistujille mustaviinimarjamehun. Kehuttu mehu on valmistettu kylmäpuristamalla, jolloin aromit, polyfenolit ja vitamiinit säilyvät.

Yrityksellä on tarjota ekstraa Pogostan Hiihdon viikonlopun aikana.

"Myymälästä pullon ostavat saavat saa meiltä pienen numeroidun Pogostan Hiihto -lisäetiketin, jonka voi liimata pulloon. Jotkut ovat halunneet liimata sellaisen sukseen", sanoo Jaana Hermannin myymälästä.

Hermannin Viinitila

  • Myymälä (Käymiskuja 1, kisakeskuksesta noin 1 km) auki Pogostan Hiihdon viikonloppuna pe 9-16 ja la 10-17. 
  • Tynnyriseinäisessä myymälässä myytävänä viinitilan omien tuotteiden lisäksi tuliaisia, lahjoja, kotiinviemisiä, erikoisherkkuja ja mainioita pohjoiskarjalaisia tuotteita.
  • Viinibaari palvelee kesäaikaan Ilomantsin vesiviinitornissa.
  • Tilauksesta esittely- ja maistelutilaisuuksia väh. 10 hlön ryhmille.
  • Katso Ilomantsin Yrittäjien palvelukartta kohde numero 3. 
  • Yrityksen nettisivut: http://hermannin.fi/