Ylös

2020: Ajankohta viikko myöhemmäksi, perinteinen ja vapaa samana päivänä

Perinteinen Pogostan Hiihto -tapahtuma Pohjois-Karjalan Ilomantsissa hiihdetään maaliskuussa 2020 viikko totuttua ajankohtaa myöhemmin. Toinen merkittävä uudistus on perinteisen ja vapaan hiihtotavan yhdistäminen yhdelle päivälle.

Pogostan Hiihto perinteisesti hiihdetty viikolla 11. Ensi talvena tapahtuma kuitenkin siirtyy viikon 12 lauantaille 21.3.2020. Muutoksella vältetään päällekkäisyys Kontiolahdella 9.-15.3. 2020 pidettävän ampumahiihdon maailmancup-osakilpailun kanssa.

—Olimme yhteydessä Kontiolahden Urheilijoiden kanssa ja päädyimme siirtämään Pogostan Hiihdon uuteen ajankohtaan. Näin Kontiolahden ja Ilomantsin tapahtumat eivät kilpaile maakunnan majoituskapasiteetista ja talkoolaisista samana viikonloppuna, sanoo Pogostan Hiihtoa järjestävän Ilomantsin Urheilijat ry:n puheenjohtaja Raija Tahvanainen

Ravintola- ja majoituspalvelujen kasvava kysyntä kahtena peräkkäisenä viikonloppuna on koko seutukunnan etu, Tahvanainen sanoo.

—Pogostan Hiihdonkin osallistujia majoittuu tapahtumaviikonloppuna ympäri maakuntaa.
 

Perinteinen ja vapaa hiihtotapa samana päivänä

Pogostan Hiihto jatkaa ensi talvena uudistumisprosessia, joka aloitettiin vuonna 2017. Tulevan talven suurin uudistus on kahden eri hiihtotavan yhdistäminen yhdelle päivälle. Yhdistäminen edellyttää muutostöitä maastossa ja stadionilla.

—Paikka paikoin kapeimmissa kohdissa raivaamme puustoa ja vesakkoa sekä levennämme ja suoristamme mutkia. Muutamme myös lähtö- ja maalialueen käytäntöjä stadionin alueella, sanoo Pogostan Hiihdon reittivastaava Raimo Hämäläinen.

Pogostan Hiihdossa hiihdettiin yhtenä päivänä myös maaliskuussa 2019 mutta vain perinteisellä hiihtotavalla. Tätä ennen tapahtumassa hiihdettiin kahtena eri päivänä ja kahdella eri hiihtotavalla, ensin lauantaina perinteisellä ja sunnuntaina vapaalla hiihtotavalla.
 

Veteraanien SM-hiihdot osa Pogostaa

Tulevan talven uutuus on myös Pogostan Hiihdon yhteydessä hiihdettävät veteraanien pitkien matkojen suomenmestaruushiihdot. SM-statuksen odotetaan tuovan Pogostalle lisää osallistujia. 

—Muutosten myötä osallistujamäärä yhden päivän aikana kasvaa. Tulemme muuttamaan pysäköintijärjestelyjä, jotta kaikille autoille löytyy tilaa. Ilomantsin huonemajoituskapasiteettikin on onneksi kasvanut selvästi parin vuoden takaisesta, mikä antaa mahdollisuuden suurempien osallistujamäärien palvelemiseen, Raimo Hämäläinen sanoo.