Ylös

Erinomainen lumitilanne, retkisarjaan ilman numerolappua

Erinomainen lumitilanne siivittää Ilomantsissa lauantaina 16.3. hiihdettävää Pogostan Hiihtoa. Tämän vuoden uutuus on retkisarjan numerolaputtomuus. Muutoksella houkutellaan heitä, jotka eivät halua hiihtää numerolappu rinnassaan.  

Lähimpänä kisakeskusta olevassa Ilmatieteenlaitoksen säähavaintopisteessä Ilomantsin Mekrijärvellä lunta on perjantain mittauksessa 72 senttiä. Hyvän lumitilanteen vahvistaa myös Ilomantsin kunnan liikuntapaikkahoitaja Kari Hämäläinen.  

—Latupohjien kunto ja lumitilanne ovat erittäin hyvät. Latupohja on kova, ja lunta on Pogostan Hiihtoa varten enemmän kuin tarpeeksi. Harjujen laellakin on paksu lumikerros, Hämäläinen sanoo.  


Nuorisolle erityishinnat

Tänä vuonna Pogostan Hiihto hiihdetään yksipäiväisenä ja perinteisellä hiihtotavalla. Sarjoina ovat kilpamatkat 51 km ja 30 km sekä retkisarjan 30 kilometriä. Retkisarja hiihdetään joko 2-3 henkilön viestinä tai solona.

Tämän vuoden uutuus on, että retkisarjassa hiihdetään ilman aiemmilta vuosilta tuttua numerolappua. Tällä halutaan houkutella uusia osallistujia.  

—Olemme madaltaneet osallistumiskynnystä tarjoamalla lyhimmillään viiden kilometrin luokkaa olevia hiihtomatkoja sekä ilmaisia tai erittäin edullisia osallistumisia alle 18-vuotiaille. Tänä vuonna poistamme numerolaput retkisarjasta, sanoo tapahtumakoordinaattori Heikki Hamunen.   

Suomalaiset hiihtävät Hamusen mukaan paljon, mutta tapahtumiin kaivataan lisää osallistujia.

—Moni kuntohiihtäjä ei halua pukea ylleen numerolappua. Nyt korvaamme numerolapun tapahtumalogoa kantavalla tunnisteella ja toivomme tämän houkuttelevan numerolappua karttavia osallistujia, Hamunen sanoo.


Kuva: Ilomantsin kunnan liikuntapaikkahoitaja Kari Hämäläinen.  
 

POGOSTAN HIIHTO 16.3.2019 

  • Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, vuodesta 1977 lähtien: takana jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa
  • Hiihtotapa perinteinen
  • Solomatkat 30 km, 51 km sekä retki 30 km. Retkisarjassa ei ajanottoa. Retkisarjassa hiihtäjät eivät kannan numerolappua vaan tapahtumalogolla varustettua tunnistetta.  
  • Alle 18-vuotiaille oma ikäluokka 30 km palkintosarjassa sekä erityiset nuorisohinnat (10/15 €).
  • Viestihiihto 30 km retkisarjassa (2-3 hlöä, ei ajanottoa, ei sarjoja, sopii esimerkiksi perheille tai työporukoille, hiihtomatkat 4-15 km)
  • Pogostan Hiihdon palautteet vuonna 2018 (noin 500 vastaajaa): Yleisarvosana 9+, huolto ladun varrella 9+, ladut 9+, tunnelma 9+.