Ylös

Majoitustilanne edelleen hyvä

Tapahtumaviikonloppuna on majoitusta edelleen hyvin tarjolla. Vaihtoehtoja on tarjolla enemmän, kun majoitustarjonta on viime vuosina kasvanut oleellisesti.

Vuoden 2018 Pogostan Hiihdon osallistujakyselyn perusteella 75 prosenttia tapahtumaan osallistuneista majoittui vierailunsa aikana.

Aiempina vuosina kisakeskuksen lähiseudulla olevasta majoitustilasta on ollut pulaakin, mutta tilanne on muuttunut. Talvelle 2017-18 avattu Megrin Matkailu on tuonut jo yksinään noin 60 vuodepaikkaa lisää. Tapahtumaviikonloppuna Petkeljärven kansallispuistossa auki oleva Petkeljärvi Center tarjoaa sekin kymmeniä vuodepaikkoja. 


Vaihtoehtoja yhteismajoituksesta huone- ja mökkimajoitukseen 

Osa majoittujista hakee yöpymispaikan kisakeskuksen läheltä Ilomantsista, osa majoittuu esimerkiksi Joensuussa ja ajaa paikan päälle vasta lauantaina. 

— Olemme koonneet majoitustarjontaa omille sivuillemme. Joitakin kohteita on varattu tällekin vuodelle jo täyteen, mutta majoitusvaihtoja on tarjolla reilusti. Jotkut ovat kertoneet, että jäävät hyvien lumien innostamana hiihtelemään sunnuntaillekin, sanoo tapahtumakoordinaattori Heikki Hamunen.       

Monessa majoituskohteessa on hiihtäjille varattu erityiskohtelua. 

— Kannattaa varmistaa, että aamiainen on tarjolla jo varhain aamulla. Monella on tarjolla erilliset voitelutilat, esimerkiksi Joensuussa Sokos Hotel Kimmelissä on erillinen lämmitetty tila suksihuoltoon, Hamunen sanoo.    


Katso: Pogostan Hiihdon kaikki majoituskumppanit 

Kuva:
Mantan Majatalo Möhkössä 

POGOSTAN HIIHTO 16.3.2019 

  • Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, vuodesta 1977 lähtien: takana jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa
  • Hiihtotapa perinteinen
  • Solomatkat 30 km, 51 km sekä retki 30 km. Retkisarjassa ei ajanottoa.
  • Alle 18-vuotiaille oma ikäluokka 30 km palkintosarjassa sekä erityiset nuorisohinnat (10/15 €).
  • Viestihiihto 30 km retkisarjassa (2-3 hlöä, ei ajanottoa, ei sarjoja, sopii esimerkiksi perheille tai työporukoille, hiihtomatkat 4-15 km)
  • Pogostan Hiihdon palautteet vuonna 2018 (noin 500 vastaajaa): Yleisarvosana 9+, huolto ladun varrella 9+, ladut 9+, tunnelma 9+.