Ylös

Visma Ski Classics -sarjan Virtanen ja Ruokonen mukaan Pogostalle

Maratonhiihtojen Visma Ski Classics -sarjaa hiihtävät Niina Virtanen ja Miika Ruokonen, Pogostan Hiihdon voittajat vuosilta 2017 ja 2015, odottavat tämän vuoden kisasta kovavauhtista rutistusta. 

Virtanen ja Ruokonen lähtivät mittaamaan vauhtiaan kansainvälisiin kisoihin Visma Ski Classics -sarjaan. Marcialongan ja Vasaloppetin kaltaiset klassikot ovat sykähdyttäneet FullFit Teamin nimissä sarjassa ensimmäistä kertaa hiihtäviä.

—Kokemukset ovat olleet aivan mahtavia. Todella hienoja puitteita ja kilpailupaikkoja sekä rento ilmapiiri. Itse olen kokenut kilpailureitit vielä hienompina kuin televisiossa. Vauhti on ollut alusta asti todella kovaa - taso on yllättänyt, sanoo tasatyöntöhiihtoon keskittyvä Ruokonen.

FullFit Team on otettu uutena tallina hyvin vastaan 11 tapahtumasta koostuvassa sarjassa, mutta kotioloista poikkeavat olosuhteet ovat tuoneet lisätekemistä.  

—Suksien valinta ja voitelu ovat olleet vaikeinta. Lumi Keski-Euroopassa on niin erilaista kotimaan oloihin verrattuna, Virtanen sanoo. 


Pogostalta haetaan voittoa

Virtanen ja Ruokonen ovat vahvoja kandidaatteja Pogostan Hiihdon voittokahinoihin lauantaina. Kouvolassa asuva 26-vuotias Virtanen hiihti Pogostalla viime vuonna ensimmäistä kertaa ja voitti. Pari viikkoa sitten hän voitti Finlandia-hiihdon 50 kilometriä.  

—Pogostalla on totta kai tavoitteena puolustaa viime vuoden voittoa! Reitti on todella hieno ja maastoltaan vaihteleva. Kilpailusta tulee varmasti taas mukava kokemus, Virtanen sanoo.

Espossa asuva 27-vuotias Ruokonen oli viimeksi Pogostalla vuonna 2015, jolloin hän voitti lauantain kisan tiukassa kiritaistelussa puolen sekunnin erolla Denis Kabaseen. Loppuaika oli uusi reittiennätys 2:12:41.    

—Olen aina onnistunut Pogostan Hiihdossa hienosti ja minulla on niistä paljon hyviä muistoja. Reitti soveltuu minulle hyvin, ja keväällä on usein tarjolla liukkaita kelejä. Suurin tavoitteeni on puolustaa reittiennätystäni ja mahdollisuuksien mukaan myös parantaa sitä, kovavauhtista kilpailua odottava Ruokonen sanoo.

 

Ensi kaudelle täysi hönkä päälle

Kumpikin hiihtäjä odottaa jo seuraavaa kautta Visma Ski Classics -sarjassa.

—Haluan edelleen kehittyä pitkän matkan hiihtäjänä. Tavoitteena on saavuttaa Ski Classicin kärkeä vuosi vuodelta. Toivottavasti voisimme jatkaa FullFit Teamin kanssa myös ensi vuonna, Virtanen sanoo.

Ruokonen uskoo, että tämän vuoden kokemukset auttavat tulevina vuosina.

—Koko ajan oppii paljon uutta kisoista, radoista ja toimintatavoista. Ensi vuonna on huomattavasti helpompi kiertää sarjaa, kun kisapaikat ovat tuttuja. Toivotaan, että saadaan kilpailukykyinen joukkue myös ensi vuonna.

-------

Kuva: Sinivalkoinen FullFit Team Visma Ski Classics -kisareissulla Italiassa 2018: Olli Tyrväinen, Miika Ruokonen ja Mikko Harju (pystyssä) ja Niina Virtanen (vaaka).

 

POGOSTAN HIIHTO 17.-18.3.2018 

 • Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, vuodesta 1977 lähtien: takana jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa
 • Lauantaina (p) 30 km, 51 km sekä retki 30 km
 • Sunnuntaina (v) 30 km, 58 km sekä retki 30 km
 • Mukana myös 
  • Viestihiihto 30 km retkisarjassa (2-3 hlöä, ei ajanottoa, ei sarjoja, sopii esimerkiksi perheille tai työporukoille, hiihtomatkat 4-15 km)
  • 30 km palkintosarjat 17-vuotiaille ja nuoremmille
 • Pogostan Hiihto vuonna 2017:
  • Huhtikuu 2017: Suomen Latu valitsi Pogostan Hiihdon valtakunnalliseksi vuoden maastohiihdättäjäksi 
  • Osallistujien antamat arvosanat (noin 500 vastaajaa): Yleisarvosana 9+, huolto ladun varrella 9,5, ladut 9+, tunnelma 9+.