Ylös

Myyntimies vei voiton

Talven ensimmäinen Pogostan Hiihdon voittaja lähtee tapahtumaan eri asenteella kuin omat vanhempansa parikymmentä vuotta sitten.

Joensuulainen Jukka Varonen, 41, autoilee paljon. Miehen harmaa Audi kerää vuosittain 50 000 km työajoja. Suksilla kilometrejä kertyy vähemmän, mutta lasten varttuessa liikuntaharrastukseen jää paremmin aikaa.

— Pari päivää viikossa menee työreissuissa. Nuorin lapsista on kuusivuotias, vanhin 14. Elämä on ollut hektistä, mutta nyt alkaa jäädä paremmin aikaa irtaantua arkirallista. Hiihto on hyvää vastapainoa, kun pääsee 1-2 kertaa viikossa arjesta irti, neljän lapsen isä sanoo.  
 

Kilpailijasta kuoriutui nautiskelija

Varonen valikoitui tämän talven ensimmäiseksi Pogostan Hiihdon voittajaksi liki 900 kandidaatin joukosta.

Voitto heltisi, kun onnetar oli Kiteeltä Etelä-Suomen kautta Joensuuhun kulkeutuneen miehen puolella.

Hän voitti joulun alla käynnistyneessä Facebook-arvonnassa osallistumisoikeuden sekä Ravintola Parppeinpirtin nykykarjalaisen pitoaterian kahdelle hiihtäjälle.

— Isä ja äiti ovat aikoinaan hiihtäneet Pogostaa ihan tosissaan ja useamman kerran. Minä yritän mieluummin nautiskella, 15-vuotiaaksi itsekin kilpahiihtoa harrastanut myyntimies sanoo.

Varonen on käynyt yhdessä tai kahdessa massahiihdossa tai laturetkellä vuosittain. Takana on yksi Finlandia-hiihto sekä Ahmanhiihtoa ja Kolin Maisemahiihtoa.

— Hiihdän sellaisen 200-300 km talvessa. Joensuun seudulla on hyvät ladut, Pärnävaaran, Repokallion ja Utra-Lehmon suunnalla 1-2 hiihtolenkkiä viikossa lykkivä Varonen sanoo.
 

Ensimmäistä kertaa Pogostalle 

Pogostalle Varonen tulee suksimaan ensimmäistä kertaa.

— Kaverit ovat käyneet ja kertoneet, että Pogostalla on hyvä maasto. Huoltopisteillä pitää varmasti tankata kunnolla, jotta ei noutaja tule. Maisemista aion nauttia.

Toista arvonnassa voittamaansa osallistumisoikeutta Varonen on tarjoamassa veljelleen. Lämpimien suositusten kera.    

— Olen tykännyt hiihtää pitkiä matkoja. Näissä saa useamman tunnin irtioton arjesta ja työasioista. Kaikkein parasta on kuitenkin se hiihdon jälkeen syntyvä rento ja hyvä tunnetila. 

 

POGOSTAN HIIHTO 17.-18.3.2018 

 • Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, vuodesta 1977 lähtien: takana jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa
 • Lauantaina (p) 30 km, 51 km sekä retki 30 km
 • Sunnuntaina (v) 30 km, 58 km sekä retki 30 km
 • Mukana myös 
  • Viestihiihto 30 km retkisarjassa (2-3 hlöä, ei ajanottoa, ei sarjoja, sopii esimerkiksi perheille tai työporukoille, hiihtomatkat 4-15 km)
  • 30 km palkintosarjat 17-vuotiaille ja nuoremmille
 • Pogostan Hiihto vuonna 2017:
  • Huhtikuu 2017: Suomen Latu valitsi Pogostan Hiihdon valtakunnalliseksi vuoden maastohiihdättäjäksi 
  • Osallistujien antamat arvosanat (noin 500 vastaajaa): Yleisarvosana 9+, huolto ladun varrella 9,5, ladut 9+, tunnelma 9+.