Ylös

Lisää järvenrantamajoitusta Ilomantsissa

Pogostan Hiihdon viikonloppuna moni paikallinen majoitusliike on ylikysynnän myötä joutunut myymään ei oota. Tänä talvena uusia vuodepaikkoja tulee Ilomantsiin tarjolle yhdellä kertaa yli sata, kun Megrin Matkailu ja Petkeljärven kansallispuiston retkeilykeskus avaavat ovensa hiihtäjille. 

Megrin Matkailu avattiin viime syksynä, kun 14 km kisakeskuksesta sijainnut Itä-Suomen yliopiston tutkimusasema muuttui matkailukohteeksi.

— Huoneistoissamme on tilat 60 majoittujalle 1-2 henkilön huoneissa. Kaikissa huoneistoissa on oma suihku ja wc. Aamiainen, sauna ja liinavaatteet sisältyvät hintaan. Illallisen voi varata, ja rantasaunat lämpiävät iltapäivästä alkaen, esittelee yrityksen palveluja Megrin Matkailun kehitysjohtaja Leila Laukkanen (kuva ylhäällä). 
 

Kansallispuiston retkeilykeskus majoittaa yli 40 henkilöä

Petkeljärven kansallispuiston retkeilykeskus 21,5 km Pogostan Hiihdon stadionilta tarjoaa retkeilymajatyyppistä majoitusta yli 40 henkilölle. Vuoteet ovat kerrossänkyjä.

— Retkeilykeskuksessa on 10 neljän hengen huonetta ja yksi suurempi, johon mahtuu kahdeksan nukkujaa. Ilomantsin paras rantasauna antaa hyvän lihashuollon. Aamupalan voi tehdä itse tai sen voi tilata ravintolastamme. Samalla kannattaa kysellä illallisvaihtoehdoista, kertoo yrittäjä Jean-Francois “Fransu” Flogny.


Osa kohteista jo varattu täyteen

Pogostan Hiihdon palautekyselyn mukaan kolmasosa hiihtäjistä ei tarvitse erillistä majoitusta tapahtumaviikonloppuna. Noin puolet hankkii majoituksen kaupallisilta toimijoilta.

— Muutamat kohteet varataan täyteen jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Nyt tammikuussa on vielä valinnanvaraa, etenkin kun uudet toimijat Megrin Matkailu ja Petkeljärven kansallispuisto ovat mukana, sanoo tapahtumakoordinaattori Heikki Hamunen.       


Lisätietoja:

 

POGOSTAN HIIHTO 17.-18.3.2018 

 • Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, vuodesta 1977 lähtien: takana jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa
 • Lauantaina (p) 30 km, 51 km sekä retki 30 km
 • Sunnuntaina (v) 30 km, 58 km sekä retki 30 km
 • Mukana myös 
  • Viestihiihto 30 km retkisarjassa (2-3 hlöä, ei ajanottoa, ei sarjoja, sopii esimerkiksi perheille tai työporukoille, hiihtomatkat 4-15 km)
  • 30 km palkintosarjat 17-vuotiaille ja nuoremmille
 • Pogostan Hiihto vuonna 2017:
  • Huhtikuu 2017: Suomen Latu valitsi Pogostan Hiihdon valtakunnalliseksi vuoden maastohiihdättäjäksi 
  • Osallistujien antamat arvosanat (noin 500 vastaajaa): Yleisarvosana 9+, huolto ladun varrella 9,5, ladut 9+, tunnelma 9+.