Ylös

Sata nuorta ilmaiseksi vuoden loppuun

Vaara-Karjalan Osuuspankki, Scanpole, Sanomalehti Karjalainen, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Pogostan Sanomat ja Ilomantsin kunta Pogostan Hiihdon nuorisokampanjan kummeina tarjoavat ilmaisen osallistumisen sadalle vuoden loppuun mennessä ilmoittautuvalle nuorelle. Vuoden 2018 puolella ilmoittautuvat 17-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät hiihtämään erityisillä nuorisohinnoilla.  

Nuorisokampanja on jatkoa viime vuoden kokeilulle, jolla tarjottiin ilmainen osallistuminen sadalle nuorelle. Kampanja oli yksi peruste sille, että Suomen Latu valitsi Pogostan Hihdon vuoden maastohiihdättäjäksi Suomessa.  

Tänä vuonna myös jälki-ilmoittautuvat nuoret saavat osallistumisen poikkeuksellisen edullisesti. 

— Haluamme kumppaneidemme kanssa petrata hiihdon ja Pogostan Hiihdon kaltaisten tapahtumien näkyvyyttä ja madaltaa nuorten osallistumiskynnystä. Toivomme, että useampi nuori ja nuori aikuinen innostuu tulevina vuosina hiihtotapahtumista, sanoo koordinaattori Heikki Hamunen.

Tänä talvena Pogostan Hiihto ja sen kumppanit tarjoavat osallistumisen sadalle 17-vuotiaalle ja nuoremmalle, jotka ilmoittauvat vuoden loppuun mennessä. 

—.Vuoden 2018 puolella ilmoittautuviat nuoret pääsevät ilmoittautumaan 11.3.2018 saakka 10 euron ja kisaviikonloppuna 15 euron hintaan, Hamunen sanoo.
 

Tytöille ja pojille oma ikäluokka

Viime vuoden osallistujapalautteessa toivottiin tytöille ja pojille omaa ikäluokkaa 30 km sarjaan. Nyt sellainen toteutetaan. 

— Nuorisokampanjan hinnat ja ilmaiset paikat ovat voimassa kaikissa sarjoissa. Kokeneimmat nuoret voivat osallistua aikuisten ikäluokissa pisimmille 51 ja 58 km matkoille. Tytöille ja pojille on tänä talvena oma ikäluokka 30 km sarjassa, Hamunen sanoo. 

Nuoret voivat aikuisten tavoin osallistua myös 30 km retkisarjaan joko yksin tai viestijoukkueen jäsenenä. Viestissä osuuksien pituudet ovat 4-15 km. 

— Viesti hiihdetään 2-3 hengen joukkueissa, jolloin joukkueen jäsenet päättävät keskenään hiihto-osuudet. 

Lisätietoja:  

 

POGOSTAN HIIHTO 17.-18.3.2018 

 • Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, vuodesta 1977 lähtien: takana jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa
 • Lauantaina (p) 30 km, 51 km sekä retki 30 km
 • Sunnuntaina (v) 30 km, 58 km sekä retki 30 km
 • Mukana myös 
  • Viestihiihto 30 km retkisarjassa (2-3 hlöä, ei ajanottoa, ei sarjoja, sopii esimerkiksi perheille tai työporukoille, hiihtomatkat 4-15 km)
  • 30 km palkintosarjat 17-vuotiaille ja nuoremmille
 • Pogostan Hiihto vuonna 2017:
  • Huhtikuu 2017: Suomen Latu valitsi Pogostan Hiihdon valtakunnalliseksi vuoden maastohiihdättäjäksi 
  • Osallistujien antamat arvosanat (noin 500 vastaajaa): Yleisarvosana 9+, huolto ladun varrella 9,5, ladut 9+, tunnelma 9+.