Ylös

Juhlavuoden huipennus: Sata nuorta suksille


Pogostan Hiihdon juhlavuosi huipentuu nuorten kutsukampanjaan. 40 vuoden taivaltaan ja satavuotiasta itsenäistä Suomea 18.-19.3.2017 juhlistava Pogostan Hiihto kutsuu sata 12-17-vuotiasta nuorta hiihtämään ilmaiseksi.  

—Tarjoamme sadalle 12-17-vuotiaalle nuorelle pääsylipun Pogostan Hiihtoon. Haluamme lisätä hiihtotapahtumien roolia nuorten parissa ja madaltaa nuorten kynnystä osallistua niihin, sanoo Pogostan Hiihdon koordinaattori Heikki Hamunen.

—Kampanja toteutetaan kumppaneidemme avustuksella, joten heille lämmin kiitos, Hamunen sanoo. Kumppaneita ovat Ilomantsin kunta, Pogostan Sanomat, Sanomalehti Karjalainen ja Vaara-Karjalan Osuuspankki.


Ilmoittautuminen avautuu torstaina 23.2. klo 15

Nuoret voivat ilmoittautua tapahtumaan torstaista 23.2. klo 15.00 lähtien Pogostan Hiihdon nettisivuilla.

—Nuoret voivat ilmoittautua kaikille tapahtuman matkoille, jolloin matkat ovat viestihiihdon lyhimmästä, neljän kilometrin pituisesta osuudesta sunnuntain 58 kilometriin. Toivomme, että nuoret keskustelevat vanhempiensa kanssa, kun suunnittelevat itselleen sopivaa matkaa, Hamunen sanoo.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos paikat eivät täyty aiemmin, viimeinen ilmoittautumispäivä on 12.3.


Samaa luvassa jatkossakin?

Järjestäjä toivoo, että juhlatapahtumassa testattavaa toimintamallia voisi jatkaa tulevinakin vuosina.

—Malli olisi yksinkertainen: jos joku yritys, muu yhteisö tai yksityishenkilö haluaa tarjota nuorelle mahdollisuuden osallistua, tämä voisi ostaa osallistumisoikeuden ja hiihtotapahtuma luovuttaisi sen hiihtämään tulevalle nuorelle, Hamunen sanoo.

—Jos joku yritys on kiinnostunut kumppanuudesta jo tällekin vuodelle, kannattaa olla yhteydessä. Katsomme mahdollisuuksia laajentaa kampanjaa joko tälle tai ensi vuodelle, Hamunen sanoo.

 

Juhla-Pogostan nuorisokampanja: Lue lisää tästä linkistä .

 

JUHLA-POGOSTA 40 VUOTTA 18.-19.3.2017: HIIHTOMATKAT 4-58 KM

 • Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, vuodesta 1977 lähtien: takana jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa
 • Osa itsenäisen Suomen 100 -vuotisjuhlaa teemalla ”Yhdessä”
 • Lauantaina (p) 30 km, 51 km sekä retki 30 km
 • Sunnuntaina (v) 30 km, 58 km sekä retki 30 km
 • Vuoden 2017 uutuuksia ovat
  • Viestihiihto 30 km retkisarjassa (2-3 hlöä, ei ajanottoa, ei sarjoja, sopii esimerkiksi perheille tai työporukoille, hiihtomatkat 4-15 km)
  • 30 km palkintosarjat
  • Geokätköt reitin varrella.
  • Sata nuorta suksille -kutsukampanja

Tapahtuman esittely: http://pogostanhiihto.fi/esittely