Ylös

Siskonmakkarat: Suksilla Venlojen juhlaviestiin!

Neljän savolaissiskon kuntoilu-urakka huipentuu Venlojen juhlaviestiin kesäkuussa. Välitavoitteeksi sovittu Pogostan Hiihto tuntuu kyllä vaikeammalta.    

—Siskonmakkarat. Parempaakaan ei keksitty, sanoo joukkueen nimeksi Rauni, siskokatraan kuopus.  

Pogostan Hiihto maaliskuun puolivälissä on välietappi sisarusten yhteisessä kuntoiluprojektissa, joka huipentuu kesäkuussa Suomi 100 Venlojen juhlaviestiin Joensuun Enossa.


Äidit: Irtautukaa arjesta!

Sisaruksista kolmella, Inkerillä, Ritvalla ja Katrilla on kullakin kaksi pientä lasta. Pohjois-Savon Tervossa syntyneiden äitien arki tahtoo täyttyä kaikella muulla paitsi kuntoilulla.

—Elämä on jatkuvaa säntäilyä. Kotitöitä ja lasten perässä kyykkimistä, Päijät-Hämeen Kärkölässä asuva Ritva kuvaa.   

Kuntoiluvuoden ensimmäinen yhteinen tapahtuma oli Vaarojen Maraton lokakuussa Kolilla.

—Kun porukalla päätettiin osallistua, niin sitten tuli oikeasti treenattuakin. Yksin ei todellakaan olisi tullut lähdettyä, Ritva sanoo.

Ritva ja Inkeri miettivät siskoista pisimpään, rohkenisiko lähteä ladulle. Kynnys hiihtoon tuntui korkeammalta kuin suunnistukseen.  

—Tervon viikkohiihdoissa tuli lapsena hiihdettyä, mutta kyllä hiihto on viime vuosina jäänyt täysin, Ritva sanoo.

Ritvan ja Inkerin epäilevän asenteen taustalla olivat monelle tutut syyt: Ei ole sopivia suksia, eikä ole tullut viime vuosina hiihdettyä. Eikä lastenhoitoakaan saisi mitenkään järjestymään.


Isovanhemmat ja ryhmäpaine ratkaisivat  

Pienen pähkäilyn jälkeen ratkaisuja kuitenkin löytyi. Isovanhemmat lupasivat apua lastenhoitoon ja hiihtomatkat säädettiin jokaiselle sopivaksi.

Rauni ja Katri suksivat retkisarjan 30 km solona, Ritva ja Inkeri jakavat saman matkan puoliksi ja hiihtävät reitin kahden hiihtäjän viestinä.

—Nyt pitäisi vielä opetella suunnistamaan ennen kesäkuuta, ilmoittautuminen taitaa olla jo sisällä Venlojen viestiinkin, Ritva nauraa. 

 

Ole osa elämystä!: Joensuu-Jukola 17.-18.6.2017 

Kuva: Siskonmakkarat lumihangessa: Katri (vas.), Rauni, Inkeri ja Ritva. 

 

JUHLA-POGOSTA 40 VUOTTA 18.-19.3.2017: HIIHTOMATKAT 4-58 KM

 • Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa, vuodesta 1977 lähtien: takana jo yli 4 miljoonaa kilometriä ja lähes 70 000 osallistujaa
 • Osa itsenäisen Suomen 100 -vuotisjuhlaa teemalla ”Yhdessä”
 • Lauantaina (p) 30 km, 51 km sekä retki 30 km
 • Sunnuntaina (v) 30 km, 58 km sekä retki 30 km
 • Vuoden 2017 uutuuksia ovat
  • Viestihiihto 30 km retkisarjassa (2-3 hlöä, ei ajanottoa, ei sarjoja, sopii esimerkiksi perheille tai työporukoille, hiihtomatkat 4-15 km)
  • 30 km palkintosarjat
  • Geokätköt reitin varrella.

Tapahtuman esittely: http://pogostanhiihto.fi/esittely